Marie Wasler: Bezglutenski božićni cookiesi

Osobno nisam baš fan cookiesa i božićnih kolača, ali ovi cookiesi su mi najbolje otkriće ove sezone. Ne samo da je izrada prejednostavna i okus božanstven, nego su i bezglutenski! I sasvim super izvor proteina za sve nas koji volimo biljnu prehranu, budući da su napravljeni od slanutkovog brašna.

Glavne zvijezde su kora naranče i spekulatius začin koji možete zamijeniti drugim začinima poput kardamoma ili chai masale. Jedva čekam da ih isprobate!


Sastojci:

  • 90 g slanutkovog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 45 g smeđeg šećera
  • 1 žlica spekulatius začina
  • 1 žlica sojinog jogurta
  • 1/2 žlice kore naribane naranče
  • 20 g čokoladnih suza (opcionalno)
  • 45 g margarina


Priprema
:

Pomiješajte sve sastojke u jednoj zdjelici. Smjesa može biti dosta mekana i ljepljiva, ali ne brinite, to je normalno!

Pustite smjesu da odstoji u hladnjaku 15-ak minuta. U međuvremenu uključite pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremite pleh za pečenje. Žličicom izvadite malo smjese i u obliku kuglica stavite na papir za pečenje u razmaku od par centimetara. Kuglice stavite peći na cca 10-20 minuta (ovisi o jačini pećnice). Nakon pečenja pustite da se ohlade. Uživajte!


Recept: Marie Wasler. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu i Instagram profilu.

Foto: Marie Wasler

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads